Як працює гормон росту?

Соматотропін — це важливий гормон, який відіграє ключову роль у регуляції багатьох функцій організму, навіть коли людина стає дорослою. Він виділяється передньою ділянкою гіпофіза, маленької залози в мозку. Але його фізіологічну концентрацію можна збільшувати зовні. Наприклад, в інтернет-магазині Sport Market можна купити гормон росту https://myprotein.kiev.ua/ua/gormonyi-rosta перевірених виробників для медичних та спортивних цілей.

Дія гормону росту на організм дорослої людини

Гормон росту впливає на організм у багатьох аспектах. Його основна функція — стимулювати зростання, розвиток, відновлення кісток, м'язів і органів. Він також сприяє регуляції обміну речовин, збільшенню м'язової маси, зменшенню жирових відкладень та підтримці тканин у здоровому стані:

  • Гормон росту сприяє зростанню і розвитку м'язів, а також підвищує синтез білка в організмі. Він також може збільшувати окислення жиру і зменшувати використання глюкози як джерела енергії, що допомагає знизити жирову масу.
  • Гормон росту може сприяти регенерації та відновленню тканин у разі пошкоджень та травм.
  • Гормон росту сприяє збереженню кісткової щільності, регулюючи обмін кальцію і фосфору в організмі. Це може бути корисним для запобігання остеопорозу та інших захворювань кісток.
  • Гормон росту допомагає зміцнити імунну систему, підвищуючи вироблення клітин-фагоцитів та інших клітин, які борються з інфекціями та захищають від захворювань.
  • Підвищується якість сну.

Тому багато спортсменів використовують гормон росту у своїй практиці на постійній основі.